Energie-Index: Hoe duurzaam is uw woning? Precies!

Energie-Index en Energielabel

De Energie-Index helpt u bij het duurzaam maken van uw woning. Dankzij de Energie-Index kunt u gericht duurzame aanpassingen doen aan uw woning. Op deze pagina leggen wij u uit wat de Energie-Index is, zodat u uw voordeel ermee kunt doen. Want wij helpen u graag om uw woonhuis duurzaam te maken.

Relatief kleine aanpassingen aan uw woning kunnen tot grote resultaten leiden. Helemaal, als die kleine aanpassingen op gerichte kennis gebaseerd zijn. Meten is weten. Dit geldt ook voor de energieprestatie van een woning. Juiste informatie leidt tot de juiste keuzes. Dat bespaart u geld. Want wat goed is, hoeft niet veranderd te worden.

tevreden-klanten-klanttevredenheid

U wilt vooraf weten of een aanpassing tot de beoogde besparingen leidt en de doelstellingen behaald worden. Daarvoor is allereerst een gedetailleerde meting van de beginsituatie nodig. Welke aanpassing is zinvol, en welke niet? Hiervoor is de Energie-Index bij uitstek geschikt.

De meetmethode van de Energie-Index is in het leven geroepen om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van de energieprestatie van uw woning. De Energie-Index wordt weergegeven met een exact getal: hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw woonhuis.

Uw woning wordt tot in detail doorgelicht op bouwkundig en installatie-technisch niveau. Alleen een gecertificeerde EPA-W adviseur mag dit onderzoek uitvoeren. Aan de hand van de vastgestelde gegevens wordt dan de Energie-Index berekend. Vervolgens wordt de bijbehorende gedetailleerde rapportage opgesteld.

Uw Energielabel: groener is beter

Energielabel

Als extra service ontvangt u bij de exacte Energie-Index ook het bijbehorende Energielabel. Misschien hebt u alleen een Energielabel nodig. Dan leveren wij gewoon een Energielabel voor slechts € 89,- exclusief BTW.

Het Energielabel is een globale weergave van de energieprestatie van een woning. Deze wordt weergegeven in de letters van A tot en met G, met hun bijpassende kleuren van groen tot rood.

De gegevens die nodig zijn voor het vaststellen van een Energielabel zijn echter niet gedetailleerd genoeg om er gerichte aanpassingen op te baseren. Daarom werkt WOONHUIS duurzaam bij voorkeur met de Energie-Index. Want met exacte kennis maken wij uw WOONHUIS duurzaam.

Energie-Index
per woning tot 600m³
€ 189,-* ex. BTW
*bij beschikbare bouwtekeningen / plattegronden

Bezoek van gecertificeerde EPA-W adviseur

Kenmerken woning inventariseren

Digitale verwerking meetgegevens

Afmelden Energie-Index
op webportaal rijksoverheid

Aflevering Energie-Index,
definitief Energielabel en rapport, via e-mail

 

Woning groter?
Meerprijs € 24,- / 100m³

Plattegrond door WOONHUIS duurzaam laten maken?
Meerprijs per object van minimaal €22 en maximaal €48,
afhankelijk van de afmetingen van de woning.

Meerdere woningen?
Prijs in overleg

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW

Gerichte aanpassingen leiden tot meetbare resultaten.
Maak uw WOONHUIS duurzaam — en bereik uw doel snel en efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag verder.