Energie-Index: Hoe duurzaam is uw woning? Precies!

Energie-Index

De Energie-Index helpt u bij het duurzaam maken van uw woning. Dankzij de Energie-Index kunt u gericht duurzame aanpassingen doen aan uw woning. Op deze pagina leggen wij u uit wat de Energie-Index is, zodat u uw voordeel ermee kunt doen. Want wij helpen u graag om uw woonhuis duurzaam te maken.

Relatief kleine aanpassingen aan uw woning kunnen tot grote resultaten leiden. Helemaal, als die kleine aanpassingen op gerichte kennis gebaseerd zijn. Meten is weten. Dit geldt ook voor de energieprestatie van een woning. Juiste informatie leidt tot de juiste keuzes. Dat bespaart u geld. Want wat goed is, hoeft niet veranderd te worden.

tevreden-klanten-klanttevredenheid

U wilt vooraf weten of een aanpassing tot de beoogde besparingen leidt en de doelstellingen behaald worden. Daarvoor is allereerst een gedetailleerde meting van de beginsituatie nodig. Welke aanpassing is zinvol, en welke niet? Hiervoor is de Energie-Index bij uitstek geschikt.

De meetmethode van de Energie-Index is in het leven geroepen om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van de energieprestatie van uw woning. De Energie-Index wordt weergegeven met een exact getal: hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw woonhuis.

Uw woning wordt tot in detail doorgelicht op bouwkundig en installatie-technisch niveau. Alleen een gecertificeerde EPA-W adviseur mag dit onderzoek uitvoeren. Aan de hand van de vastgestelde gegevens wordt dan de Energie-Index berekend. Vervolgens wordt de bijbehorende gedetailleerde rapportage opgesteld.

 
Uw Energielabel: groener is beter

Energielabel

Bij de exacte Energie-Index ontvangt u automatisch ook het bijbehorende Energielabel. De conversie van Energie-Index naar het bijbehorende Energielabel vindt plaats volgens een vaste tabel. Met ingang van 29 maart 2018 ziet deze tabel er als volgt uit:

Conversie Energie-Index naar Energielabel vanaf 29 maart 2018

Misschien hebt u alleen een Energielabel nodig. Dan leveren wij gewoon een Energielabel vanaf slechts € 10,- inclusief BTW.

Automatische conversie is éénrichtingsverkeer

Let er wel op, dat er geen automatische conversie plaatsvindt vanuit een Energielabel naar een Energie-Index.

Het Energielabel is een globale weergave van de energieprestatie van een woning. De gegevens die nodig zijn voor het vaststellen van een op zichzelf staand Energielabel zijn echter niet gedetailleerd genoeg om er een Energie-Index of gerichte aanpassingen op te baseren.

Mede daarom werkt WOONHUIS duurzaam bij voorkeur met de Energie-Index. Want met exacte kennis maken wij uw WOONHUIS duurzaam.

Gerichte aanpassingen leiden tot meetbare resultaten.
Maak uw WOONHUIS duurzaam — en bereik uw doel snel en efficiënt.

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Energie-Index
per woning t/m 100m²
€ 229,-* incl. BTW
*bij beschikbare bouwtekeningen / plattegronden

Bezoek van gecertificeerde EPA-W adviseur

Kenmerken woning inventariseren

Digitale verwerking meetgegevens

Afmelden Energie-Index
op webportaal rijksoverheid

Aflevering Energie-Index,
definitief Energielabel en rapport, via e-mail

 

Plattegrond door ons laten maken?
Meerprijs per object van minimaal €22 en maximaal €48,
afhankelijk van de afmetingen van de woning.

Woning groter?
Meerprijs € 24,- / 100m²

Meerdere woningen?
Prijs in overleg

Alle in deze tabel genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW